Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lowe se už k Williamsu nevrátí

Lowe se už k Williamsu nevrátí

Týmu nyní pomáhá i otec zakladatel Head

Cesty Paddyho Lowea a Williamsu se definitivně rozcházejí. Tým z Grove nyní oznámil, že někdejší technický ředitel, nacházející se od března tohoto roku „mimo službu“, se už nevrátí.

Paddy Lowe, který od 5. března čerpal prodlouženou dovolenou, od nás odchází. V souvislosti s tím s okamžitou platností rezignoval na členství v představenstvu Williamsu,“ praví se v oficiálním komuniké.

Podle Lowea se k tomuto kroku odhodlal on sám. „Učinil jsem tak po dlouhé a pečlivé úvaze. Mým bývalým kolegům držím palce, aby se vypořádali s výzvami, které před nimi stojí,“ uvedl. „Můj zvláštní dík patří fanouškům Williamsu, kteří nás vždy podporovali.“ 

V nouzi nejvyšší byl aktivován i spoluzakladatel Williamsu Patrick Head

Šéfka Claire Williamsová reagovala jedinou větou: „Respektujeme a rozumíme Paddyho rozhodnutí a přejeme mu do budoucnosti vše nejlepší.

Lowe zmizel ze scény poté, co Williams nestihl dokončit přípravu nového vozu před začátkem letošního ročníku šampionátu. Po dobu jeho nepřítomnosti ho formálně zastupoval Doug McKiernan a z důchodu byl povolán i spoluzakladatel stáje Patrick Head. „Dochází jednou, dvakrát do týdne,“ potvrdila Williamsová. "Funguje výslovně jen jako koordinátor a konzultant a pomáhá skutečně každému, kdo to potřebuje.