Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams je pokorný, na rozdíl od McLarenu

Williams je pokorný, na rozdíl od McLarenu

To je prý důvod, proč média nechají tento tým dýchat

Paddy Lowe se zamyslel nad tím, proč se Williams letos stane terčem kritiky jen příležitostně a většinou ho žurnalisté raději politují, zatímco McLaren to má přesně naopak. Přitom jde o dva nejstarší britské týmy, tradiční rivaly, v mnohém podobné nebo stejné. Pikantnost tomu dodává fakt, že Lowe strávil dvě desetiletí své kariéry v McLarenu, jehož současný management nyní v podstatě nepřímo kritizuje.

"Musíte se podívat na tým a na to, co reprezentuje, a obzvlášť na Franka (Williamse) a jeho dílo," řekl technický ředitel Williamsu. "Tento tým má respekt. Frankovy ​​postoje, jeho hodnoty, jeho přístup k motorsportu, to vše vštípil svému týmu. Všechno to skvěle pokračuje díky Claire. Sportovní duch i pokora.

Jednou jsem Franka potkal na hotelové recepci poté, co měl tenhle tým hodně špatný den. Byl jsem tehdy v McLarenu, bude tomu už více než 10 let. Řekl jsem mu: Franku, je mi líto, že jsi měl tak špatný den. Odpověděl mi: Byli jsme otestováni a nevyhověli jsme. Takhle se stavěl k neúspěchům.

Mnoho lidí nemá tolik pokory a po špatném dni viní cokoliv, jen ne sebe samé. Myslím si, že lidé nás určitým způsobem respektují a sympatizují s námi, když se nám nedaří. Proto nevzniká tendence vrhnout se na nás a roztrhat nás na hadry."

A co řekl o důvodu nelítostné kritiky McLarenu ze strany mnoha britských médií jeho generální ředitel Zak Brown?

"Podle mě je to proto, že McLaren je úžasný tým a všichni máme velmi vysoká očekávání. Pokud existuje nějaký specifický důvod, tak nevím. co to je," řekl.