Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lowe nevěří v rychlou obrodu Williamsu

Lowe nevěří v rychlou obrodu Williamsu

Stroll a Sirotkin za nic nemohou

Technický ředitel Williamsu Paddy Lowe se nedomnívá, že aktuální problémy týmu se podaří letos vyřešit.

Vše je nesmírně komplikované,“ tvrdí a současně naznačuje, že zakopaný pes není jen v samotném voze, ale také, a možná v ještě větší míře, v organizační struktuře.

Situaci ještě zhoršuje neustále sílící mediální tlak. „Formule 1 je netrpělivá a transparentní. Když se něco nepovede, vidí to hned každý v televizi,“ krčí rameny Lowe. Do kolonky každý patří nejen běžní diváci, ale zejména novináři a sponzoři.

Enormní snaha přivodit kýžený zvrat zřejmě stála i za debaklem v Silverstone, kde oba vozy po hororové kvalifikaci startovaly z boxů. „Prostě jsme už nutně potřebovali posunout náš limit,“ přiznává Lowe v souvislosti s nasazením nového a nedostatečně vyzkoušeného předního křídla.

Je to těžké, když postavíte vůz a on je beznadějně poslední. Pokud bychom se napřesrok dokázali rehabilitovat, bylo by to fajn,“ doufá. Jezdci podle něj nejsou v současnosti největší slabinou Williamsu. Na lepší stejně nejsou peníze a skutečně špičkový pilot by si do takového auta nikdy nesedl. „Jsme za oba mládence rádi. Oni za nic nemohou,“ dodává Lowe s rezignovaným podtónem.