Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lowe čelí nové výzvě

Lowe čelí nové výzvě

Williams se chce odrazit ode dna

Velké kritice je v poslední době kvůli špatným výsledkům podroben tým Williams. Po domácím závodě v Silverstone se do něj opřel Jacques Villeneuve a na paškál si vzal především šéfku Claire Williamsovou. Nyní se k situaci vyjádřil v pořadí druhý nejdůležitější člověk stáje, technický ředitel Paddy Lowe.

Při různých příležitostech jsem čelil všemožným výzvám, ale tato situace je pro mě nová. V mojí dosavadní kariéře jsem nikdy nepracoval u týmu, který by výkonnostně neměl na přední příčky. Vždy jsem se pohyboval v takovém, který byl nahoře nebo minimálně těsně za těmi úplně nejlepšími,“ přiznal.

Williams hodně sráží především nekonkurenceschopný vůz FW41, se kterým získal v této sezoně jen čtyři body. A přestože mladíci Stroll a Sirotkin jsou talentovaní, je otázkou, jestli by Williamsu v této krizi, kdy prakticky nic nefunguje, nepomohl spíše někdo zkušenější.

 

Williams by nejraději letošní sezonu vymazal ze své historie

 

Lowe ale věří, že se mohou zvednout i v současném složení. „Je pravda, že při zpětném pohledu bych některé věci za poslední rok udělal jinak. Takový už je život. Nalézáte výzvy, učíte se z nich, získáváte zkušenosti, abyste příště odvedli lepší práci. Čím více se dostáváme k pochopení toho, co a proč je špatně, tím více jsme odhodláni udělat další krok. Máme dobrý tým, někteří lidé tady v Grove jsou skvělí. Pokud budeme postupovat správným směrem, můžeme ještě nepříznivý vliv zvrátit,“ uvedl Lowe.