Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Paddy Lowe si vzal volno

Paddy Lowe si vzal volno

Prý z osobních důvodů

Williams médiím potvrzuje, že Paddy Lowe si vzal volno a v Grove ani v padoku F1 ho nějaký čas nikdo neuvidí.

"Z osobních důvodů si vzal volno," zní stručné potvrzení mluvčího Williamsu.

Samozřejmě není obvyklé, že technický ředitel přestane chodit do práce dva týdny před první velkou cenou sezony. Obzvlášť ne poté, co se tým opozdil se stavbou nového vozu a přišel o velkou část předsezonního testování. Vždyť v Grove nyní musejí mít všichni práce nad hlavu.

Po úspěšném působení u McLarenu se Lowe nechal zlákat do Mercedesu, jehož součástí byl v dominantní éře, aby se pak vrátil do Williamsu, kde se původně vyprofiloval jako jeden z největších technických mozků ve F1. Loňský vůz a pád na chvost pole byly ale pro tým obrovským zklamáním. Všichni se jistě utěšovali, že je to pouze jednorázové zakopnutí a v roce 2019 bude líp.

Nepovedená předsezonní příprava jde z velké části na vrub právě Lowemu

Williams ale musel postupně zrušit odhalení nového vozu (místo toho prezentoval starý vůz v nových barvách), filmovací den před začátkem testů a nakonec se vůz na trať dostal až odpoledne třetího testovacího dne. Avšak ne všechny komponenty již byly vyrobeny, přičemž poslední, osmý den testů si Robert Kubica stěžoval, že musí jezdit s pár hodně opotřebovanými díly, jelikož další nejsou k dispozici. A nezapomeňme zmínit, že FW42 bylo v Barceloně po celou dobu suverénně nejpomalejší.

Po tom všem by asi nikoho nepřekvapilo, kdyby se Lowe již k týmu nevrátil. Situaci pak může komplikovat fakt, že jako vysoce ceněné akvizici ze špičkového týmu mu Williams nedal pouze postavení a plat, ale i akcie.