Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauber ukázal fotografie vozu C36

Sauber ukázal fotografie vozu C36

Do nové éry vykročí v nových barvách.

Po obrázcích od Williamsu dnes přišly další, tentokrát ze Švýcarska. Zatímco Williams pravděpodobně nechal pár věcí ukrytých, Sauber vykládá karty na stůl a dva dny před filmovacím dnem rozeslal fotografie svého C36. Vůz je díky novým technickým pravidlům širší než jeho předchůdce, konstrukce zadního křídla je tvarovaná podobně jako u Williamsu a podobný je i jazýček vybíhající z nosu monopostu, díky kterému nos splňuje předpisy a zároveň je kolem jazyka dostatek prostoru na proudění vzduchu pod monopost. Nepřehlédnutelná je také žraločí ploutev na krytu motoru, jaké možná uvidíme na všech vozech sezóny 2017.

Už na první pohled zaujme změna barevného designu. Tým přišel o sponzora Banco do Brasil a tak mohl k modré přidat bílou a zlatou. Tým z Hinwilu nám na krytu motoru připomíná, že vstupuje do své 25. sezóny v F1. Tradice ale nezaručuje přízeň sponzorů, kterých je na voze velmi málo a mnoho prostoru využila Silanna, sponzor Marcuse Ericssona.

Na zadním křídle zůstalo místo pro Švýcarsko a jeho vlajky, protože od poloviny loňského roku je jediným vlastníkem týmu švýcarská investiční skupina Longbow Finance. Ericssonovým týmovým kolegou bude Pascal Wehrlein, který se ale kvůli zranění zad nemůže zúčastnit prvního zimního testu a zastoupí jej vicemistr GP2, Antonio Giovinazzi. Týmu nadále šéfuje Monisha Kaltenborn a v listopadu loňského roku byl za technického ředitele jmenován Jörg Zander, který již pracoval pro několik týmů F1 a do Sauberu přišel ze zrušeného továrního týmu Audi ve WEC.

obrázky v plné velikosti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07