Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wehrlein: Bez komentáře

Wehrlein: Bez komentáře

Konec rovným podmínkám u Sauberu?

Zahraniční média se snažila zjistit něco více o nečekaném odchodu Monishy Kaltenbornové z místa šéfa týmu Sauber. Jedním z důvodů měly údajně být neshody ohledně přístupu týmu ke svým jezdcům. Nový majitel, investiční skupina Longbow Finance, prý chce větší podporu pro Markuse Ericssona a Pascal Wehrlein, podporovaný Mercedesem, má být odstaven na druhou kolej. Dávalo by to smysl, loni se krátce po prodeji týmu objevily zprávy o propojení Ericssona a Longbow prostřednictvím Pascala Picciho. Ten byl šéfem manažerské společnosti Sportpro a staral se o Ericssonovu kariéru. Nyní je předsedou představenstva Longbow Finance a je podepsán i pod oficiálním oznámením o odchodu šéfky týmu.

Ericsson popřel, že by byl nebo měl být zvýhodňován.

"To je lež. Není to pravda a říkat něco takového je velmi neuctivé vůči každému členovi týmu Sauber F1," prohlásil jezdec podporovaný švédskými sponzory. "Jsou to lidé, kteří v továrně dřou ve dne i v noci, aby byl tento tým opět úspěšný. S oběma vozy a oběma jezdci. Mně a Pascalovi je jasné, že to tak není. Oba máme stejné vybavení a priority. Tak to v tomto týmu vždycky bylo a vždy bude."

Švédova odpověď ani nemohla překvapit, ale odpověď Pascala Wehrleina je zajímavější, ačkoli chtěl být stručný.

"Promiňte mi, ale bez komentáře," řekl mladý německý jezdec. Jelikož obvinění tímto způsobem nepopřel, novináři zatlačili a zeptali se ho, jestli má pocit, že dostává vše, co potřebuje, aby mohl dobře dělat svou práci.

"Získal jsem body, to víte, dvakrát jsem byl v Q2, takže... S nástroji a vozem, které dostávám, se snažím dosáhnout nejlepšího možného výsledku. To je mou prací, na to jsem tady."

A Ericssonova reakce na to, že Wehrlein se zdržel komentáře?

"Aha... Tak dobře. Byl jsem si jistý, že to vidíme stejně."

Zajímavé je, že Wehrlein prozradil, že mu Kaltenbornová telefonovala v úterý večer, aby ho seznámila se situací. Ericsson řekl, že s ní ještě nemluvil.