Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda se dohodla se Sauberem!

Honda se dohodla se Sauberem!

Příští rok bude dodávat dvěma týmům.

Honda oznámila, že od příštího roku bude dodávat motory týmu Sauber. Ukončila tak týdny spekulací o tom, že aktuálně nejslabší tým startovního pole zariskuje a stane se zákazníkem Hondy. Nová smlouva ukončí mnohaletou spolupráci Sauberu s Ferrari, která byla přerušena pouze obdobím, když tým patřil automobilce BMW. Tuto sezónu používá motory Ferrari specifikace 2016, proto se o změně dodavatele spekulovalo už déle. Ferrari tak zůstává jediný zákazník, tým Haas F1. Smlouva mezi Sauberem a Hondou je na více let, pravděpodobně tedy bude platit až do roku 2020.

Monisha Kaltenbornová, šéfka Sauberu: "Pro Sauber F1 Team je velkou poctou, že v nadcházejících sezónách bude moci spolupracovat s Hondou. Velmi se těšíme na naše partnerství. Nabíráme kurs k úspěšné budoucnosti, ze strategické i technologické perspektivy. Děkujeme Hondě, že se tohle skvělé partnerství stane realitou."

Kacuhide Morijama, manažer značky a komunikace Hondy: "Honda je od roku 2015 partnerem McLarenu a nyní kromě toho bude i dodavatelem pohonných jednotek Sauberu, který bude jejím zákazníkem počínaje rokem 2018. Pro Hondu to bude nová výzva a abychom zajistili maximální profit z dodávání dvou týmům, posílíme obě naše centra, HRD v Sakuře i továrnu v Milton Keynes."

Éric Boullier zároveň vyvrátil dohady Eddieho Jordana, komentátora britské televize Channel 4, který tvrdil, že McLaren už má na sezónu 2018 podepsaný kontrakt s Mercedesem.

"S jistotou vám mohu říci, že Eddie Jordan se mýlí," řekl závodní ředitel McLarenu.