Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauber prý bude používat převodovky McLarenu

Sauber prý bude používat převodovky McLarenu

Součástí obchodu možná budou i další části vozu a jezdci.

Sauber na několik let vyřešil svou motorovou otázku, bude používat pohonné jednotky Hondy. Ale na odpověď navazuje nová otázka. Odkud vezme převodovky? Dobře informovaný web Motorsport tvrdí, že je už prakticky rozhodnuto a švýcarský tým bude nakupovat převodovky McLarenu. Byl by to logický krok, protože McLaren momentálně jako jediný vyrábí převodovky navržené přesně na míru motorům Honda, ale šéfka týmu to zatím nepotvrdila.

"Teď k tomu nemám co říct," řekla Monisha Kaltenbornová. "V této chvíli se nemůžeme podělit o žádné detaily týkající se převodovky. Uvidíme."

Sauber nevyrábí vlastní převodovky již mnoho let. Když ho vlastnilo BMW, převodovky dodával Mnichov a když se bavorská automobilka z F1 stáhla, Sauber okamžitě podepsal smlouvu s Ferrari, které v rámci jednoho balíku dodává pohonné jednotky i převodovky. Pro McLaren by nemělo být problémem obnovit staré kapacity. Do roku 2014 totiž dodával převodovky týmu Force India, neboť oba týmy byly zákazníky Mercedesu.

Motorsport spekuluje, že dodávání převodovek bude pouze součástí větší dohody mezi McLarenem a Sauberem. Od Ferrari si Sauber kupoval pouze pohonné jednotky a převodovky, ale od Mclarenu by mohl dostávat i zavěšení a další části vozu. Sauber by na oplátku angažoval jezdce z juniorského programu McLarenu a součástí dohody by mohl být i jeho velký větrný tunel postavený automobilkou BMW. Připomeňme, že McLaren momentálně využívá tunel Toyoty v Kolíně nad Rýnem. Otázka vyvstala i ohledně paliva a maziv. Shell má exkluzivní spolupráci s Ferrari, McLaren do svého vozu lije výrobky BP a Castrolu, ale kontrakt byl prý podepsán pouze na sezónu 2017.