Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauber možná změní dodavatele motorů

Sauber možná změní dodavatele motorů

Ale určitě ne uprostřed sezóny.

Zahraničními médii se přehnala fáma, že McLaren se chtěl během pár týdnů zbavit pohonné jednotky Honda a "přenechat" ji Sauberu. Šéfka švýcarského týmu ale o ničem takovém neví.

"V souvislosti s touto sezónou jsme o ničem takovém nemluvili. Máme svého dodavatele motorů, nic se na tom nemění. Naše situace je jasná a nebudeme něco měnit proto, že někdo jiný má problém," řekla Monisha Kaltenborn.

Avšak možná je pravda, že bez větru se ani lístek na stromě nepohne. Podkladem pro drby o okamžitém rozchodu Hondy a McLarenu mohla být skutečnost, že Sauber s Hondou skutečně vyjednává, jenže o sezóně 2018.

Současná smlouva Sauberu s Ferrari skončí spolu s letošní sezónou, přičemž tým využívá pohonné jednotky loňské specifikace. Může smlouvu prodloužit, ale po krachu týmu Manor má nevyužité kapacity také Mercedes. Má důvod uvažovat o smlouvě s Hondou?

"Probíhají rozhovory. Mluvíme s nimi a naše situace ohledně motorů zůstává otevřená. Máme vícero možností. Víme, že na rozhodnutí už nemáme moc času. Určitě se rozhodneme včas, ale zatím není nic podepsané."
 
Šéfky Sauberu se pak zeptali přímo na možnost dohodnout se s Mercedesem.

"Ano, je to jedná z možností. Jak jsem řekla, máme jich víc, ale prostě jsme se ještě nerozhodli."

Rozhovory s jinými výrobci samozřejmě mohou být pouze způsobem, jak Ferrari dotlačit k zlevnění svých nových pohonných jednotek. Sauber je dlouholetým zákazníkem Maranella, jeho motory používá už od roku 1997 pouze s výjimkou čtyř let když tým vlastnilo BMW.