Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumi vítá změny v oblasti aerodynamiky

Schumi vítá změny v oblasti aerodynamiky

Monoposty prý již byly příliš rychlé.

Sedminásobný Mistr světa formule 1 Michael Schumacher podporuje FIA ve snaze o zpomalení monopostů. Technická nařízení, která vstupují v platnost od sezóny 2005, by měla v konečném důsledku zvýšit čas na jedno kolo o několik sekund. To je podle německého jezdce dobrá zpráva.
 
Podle Schumiho působilo minulý rok na jezdce v důsledku velkých rychlostí takové přetížení, že i on měl problémy se s tím vyrovnat. Vůbec nejhorší to prý bylo v posledním závodě sezóny.
 
Nejdříve jsem byl poněkud skeptický, ale v Brazílii jsem si uvědomil, že se něco musí stát,“ uvedl Schumacher. “Auta jsou velmi rychlá a síly, se kterými se musíte vyrovnat, jsou mnohem větší, než v minulosti.
 
V Brazílii mělo mnoho mých kolegů problém udržet hlavu rovně. I já jsme měl problémy.
 
Interlagos byl vždy fyzicky náročný. Je to jeden z mála okruhů, kde se jezdí proti směru hodinových ručiček. Přesunutí termínu až na konec sezóny však prý bylo dobrou volbou.
 
Tentokrát to byl poslední závod. Krční svaly byly díky náročné sezóně vytrénované do té míry, že by to za normálních okolností nebyl žádný problém.
 
Podle Michaela prý změny, které Ferrari v reakci na změny technických nařízení provedlo, byly během testů v Jerezu v kokpitu znát.
 
Na začátku se všechno zdálo být příliš pomalé,” prohlásil Schumacher. “Bude to jiná formule 1 a všichni si na to budou muset zvyknout. Bude to však současně zajímavější.