Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoorne: Jsme poslední

Vandoorne: Jsme poslední

První závod si moc neužil.

Stoffel Vandoorne oslavoval v den první velké ceny sezóny 2017 narozeniny, ale na trati to na oslavu nevypadalo. V sobotu kvůli poruše v palivovém systému nepostoupil z první části kvalifikace a v neděli musel absolvovat velmi brzkou zastávku v boxech, protože displej volantu ho přestal zásobovat informacemi a zároveň ztrácel výkon. Po restartu v boxové uličce se pohonná jednotka vrátila do normálu, což ale nestačilo ani k dohonění sauberu nováčka Antonia Giovinazziho.

"Byl to složitý závod," citují Vandoorna belgické noviny La Derniere Heure. "Během zastávky jsem musel nechat vůz projít kompletním restartem, což mě stálo čas a pozici. Na chvíli jsem přišel o data z displeje. Na trati jsem pak měl kopec práce s volantem, musel jsem měnit nastavení a zároveň jsem myslel na to, že nejdůležitější je dostat vůz do cíle.

Po Barceloně jsme ani nečekali, že dokončíme závod, takže jsme dnes dosáhli jeden milník. Zvládli jsme celý závod, ale nemohli jsme bojovat. Chybělo nám tak moc výkonu, že jsem nemohl s nikým bojovat. Momentálně jezdíme v jiné kategorii. Náš balík opravdu není konkurenceschopný. A když ztrácíte tři sekundy, není to velká zábava, protože to ve skutečnosti ani není závodění.

Jsme víceméně poslední. V Číně i v Bahrajnu budeme mít nové součástky a budeme se chtít zlepšit, ale víme, že to bude potřebovat čas. Další závody budou stejně náročné."

Vandoorne se ani nepodíval na srovnání jeho časů na kolo s časy Fernanda Alonsa, který týmu téměř získal nečekaný bod.

"V situaci, ve které teď jsme, nemá smysl porovnávat moje časy s Fernandovým. Obzvlášť když on bojoval v poli a já jezdil osamotě."

McLaren by na poslední místo tipoval i Alonso, podle kterého mu pouze skvělé kvalifikační kolo, dobrý start a problémy soupeřů umožnily jezdit na desátém místě a bránit ho před jezdci za ním.