Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonova trenérka dostala padáka

Hamiltonova trenérka dostala padáka

Odteď bude trénovat sám.

Lewis Hamilton se rozhodl, že nepotřebuje, aby někdo jiný dohlížel na jeho fyzickou kondici. Jeho osobní trenérka Angela Cullen si proto musí hledat jinou práci.

Vzdát se služeb osobního trenéra a fizioterapeuta (občas vypomáhajícího i jako ochranka proti až příliš nadšeným fanouškům) je u špičkového jezdce F1 neobvyklé a obzvláště bychom to nečekali v tomto náročném období. F1 se dočkala nové generace vozů a všichni jezdci se shodují v názoru, že jízda v nich je fyzicky náročnější než ve starých vozech. V první a jedenácté zatáčce Městského okruhu v Melbourne byli jezdci vystavováni přetížení více než 6G a v kalendáři jsou i tratě s náročnějšími zatáčkami. Trojnásobný mistr světa jenom řekl, že je to "druh výzvy", který jistě zvládne.

"Vždy chcete začít sezónu s tím, že jste na tom lépe než před rokem, ale mohu říci, že tentokrát jsem opravdu pokročil. Rozhodně mám více disciplíny při tréninku i stravování," ujišťoval média jezdec Mercedesu.

Potřeba věnovat zimní fyzické přípravě více času ho přitom nedonutila změnit svůj životní styl a velkou část zimy strávil cestováním za přáteli roztroušenými po celém světě.

"Každý rok makám a zároveň cestuji. Zřídka jsem doma. Prostě si užívám život. Lidé si o tom mohou myslet své, ale každý rok jsem byl dobře připravený na začátek sezóny a i teď jsem fit a připravený. Věci, které dělám ve volném čase, mě v tomto neomezují."

Hamilton svůj program ale přece pozměnil a zatímco v minulých letech zůstal po VC Austrálie kdesi v Asii, tento rok se, podle plánu, vrátil domů do Monaka.