Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Massa vysvětluje zpackaný závod

Massa vysvětluje zpackaný závod

Stroll dostal ránu v jeho zatáčce.

Velká cena Austrálie dala fanouškům Williamsu příslib dobré sezóny. Lance Stroll sice měl problémy a závod nedokončil, ale Felipe Massa celou dobu jezdil někde uprostřed mezi špičkou a středem pole. Pokud včera očekávali podobně dobrou konkurenceschopnost, museli být zklamáni. Lance Stroll opět nedokončil a Felipe Massa závod dojel na předposledním místě. Zkušený Brazilec přitom startoval ze šestého místa, tak co se stalo?

"Jsem neskutečně zklamaný. Co se dnes mohlo pokazit, to se pokazilo," vysvětloval Massa. "Na startu se mi příliš protočila kola a za safety carem jsem jel pět kol na suchých pneumatikách a pak byly totálně studené. Nemohl jsem na nich pořádně závodit, protože to bylo jako jízda na ledu. To byla nejhorší část závodu, ztratili jsme tam hodně času a pozic. Pak jsme zariskovali se zastávkou. Udělali jsme ji dříve než ostatní. Chtěli jsme vyzkoušet, zda se tak před někoho dostaneme a pak bychom se snažili udržet rychlost, ale nešlo to. Musíme navázat na první závod v Austrálii a sobotní kvalifikaci."

Lance Stroll přišel o celý závod, když téměř hned po startu kolidoval se Sergiem Pérezem. Ten byl po závodě přesvědčený, že si ho Stroll ve zpětném zrcátku nevšiml, protože mu uvnitř zatáčky nenechal místo a kolize byla nevyhnutelná. Stroll ale o voze Force India věděl.

"V desáté zatáčce jsem dostal zezadu ránu a tím můj závod skončil. Byl jsem vpředu, zatáčka byla moje a musel jsem už zatáčet. Měl jsem smůlu, že to ukončilo můj závod. Pocítil jsem ránu a vůz pak nemohl jet dál, pravděpodobně měl defekt a zlomené zavěšení, řekl Kanaďan.



Stevardi za incident nikoho nepotrestali. Od této sezóny by měli trestat pouze incidenty s jedním jednoznačným viníkem.