Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ricciardo očekává boj tří týmů

Ricciardo očekává boj tří týmů

Red Bull je v Monaku rychlý.

Necelé dva týdny po výprasku v Barceloně se může Red Bull vyšvihnout zpátky do sedla, i kdyby to bylo jen na jediný víkend. Mimořádně úzká a klikatá trať v Monaku klade na vozy specifické požadavky, přičemž malé rozdíly ve výkonu motorů nehrají téměř žádnou roli. Klíčové pro závod i kvalifikaci bude dostat pod kontrolu pneumatiky, což se v druhém tréninku nepovedlo ani jednomu z jezdců Mercedesu. Daniel Ricciardo byl druhý a věří, že by mohl porazit i Sebastiana Vettela a po roce opět zabojovat o monackou pole position.

"Je to divné," řekl jezdec Red Bullu o rychlosti Mercedesu v druhém tréninku. "Evidentně byli dopoledne silní, hlavně Lewis, a odpoledne to vypadalo, jako kdyby měli ve voze více paliva nebo tak něco... Uvidíme. Pokud je to skutečné, tak mi to trochu připomíná Singapur 2015. Bylo by skvělé, kdyby to byla pravda... Pokud bychom v sobotu dali vše dohromady, mohl by to být boj tří týmů. Na mém voze ještě rozhodně je co vylepšovat, ale obecně jsme na správné cestě. Tam, kde bychom měli být, ne o sekundu pomalejší, takže to vypadá dobře."

Verstappenovi se odpoledne až tak nedařilo. Navzdory problémům Mercedesu byl až šestý, protože se před něj dostali oba jezdci týmu Toro Rosso. Mělo by ale jít pouze o nešťastnou shodu okolností.

"S naší rychlostí zatím nemůžeme být spokojeni, ale druhý trénink byl tak trochu komplikovaný. Právě když jsem vyjel na nových pneumatikách, trénink přerušila červená vlajka. Ale pokud bychom poskládali nejepší sektorové časy, bylo by z toho dobré kolo. Není třeba být nejrychlejší ve čtvrtek. Tento den je pouze o učení se. Byl to dobrý den, ale potřebujeme zlepšení," řekl Verstappen.