Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Zklamaný Ricciardo nešetří kritikou do vlastních řad

Zklamaný Ricciardo nešetří kritikou do vlastních řad

Red Bull mu opět pokazil prestižní závod.

Zklamaný Daniel Ricciardo se v Monaku opět zlobí na svůj tým. V paměti ještě nevybledla vzpomínka na jeho kyselý obličej po loňském závodě, ve kterém mu vítězství uniklo kvůli chybě osazenstva boxů Red Bullu, které nedokázalo včas najít jeho pneumatiky. Než se Australan dostal z boxové uličky, prosvištěl kolem Lewis Hamilton. Dnes se Ricciardo zlobí na lidi odpovědné za strategii, kteří ho v rozhodující chvíli poslali na konec vláčku jezdců.

"V Q3 jsme chtěli udělat pouze jedno kolo," vysvětloval Ricciardo. "V Q1 a Q2 jsme si všimli, že zadním pneumatikám to extra kolo (druhé zahřívací) neprospívá, ale někteří jiní ho udělali. Řekli jsme si, že potřebujeme jedno tvrdé zahřívací kolo, hned po výjezdu z boxů. To znamená, že jsme potřebovali prostor na čisté kolo, aby se pneumatiky stihly zahřát. Jenže v posledním kole jsem vjel do provozu.

Pokud jsem dobře viděl, tak za mnou byl velký kus prázdné trati. Netuším, proč jsme nepočkali, abych byl v čistém vzduchu. Mohlo to být kvůli obavě z vypršení času, ale to si nemyslím. Vypadá to, že jsme prostě udělali hloupou, zbytečnou chybu. Možná mi něco uniklo, ale vypadá to jako zřejmá a školácká chyba."

Na otázku, zda může o vítězství zabojovat i po startu z pátého místa, Ricciardo odpověděl: "Popravdě, závod byl dnes. Tady je kvalifikace téměř vším. Mohli jsme mít více než páté místo, vždyť jsem nebyl ani o sekundu rychlejší než v (třetím) tréninku. Zůstali jsme tak daleko od naplnění našeho potenciálu a tohle je poslední místo, kde by se vám mělo něco takového stát. Dnešek mě frustroval, jsem absolutně nespokojený."

Verstappen byl v závěru kvalifikace o půl sekundy rychlejší než týmový kolega, ale odstartuje těsně před ním. Jezdci Ferrari a Valtteri Bottas byli prostě rychlejší a Verstappena by prý nepřekvapilo, kdyby tomu tak bylo i v závodě.