Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Force India vládne zbytku světa

Force India vládne zbytku světa

Brusič Ocon zajel nejlepší kvalifikaci ve F1

V týmu Force India panuje po kvalifikaci v Baku spokojenost. Stáj znovu potvrdila pozici prvního ze středu pole, Esteban Ocon navíc dosáhl nejlepšího postavení na startu během své kariéry ve F 1.

Ve svém rychlém kole jsem ještě udělal pár chybiček, které mě možná stály pořadí. Ale jako celek jsme na správné cestě. Dnes se jezdilo opravdu na hraně, sám jsem třikrát brousil zeď. Pro zítřek máme dobrou výchozí pozici, jenže trať je mimořádně náročná. Klíčový význam bude mít úvodní kolo, ale důležitý bude i závěr,“ svěřil se mladý francouzský talent.

Ještě o příčku lépe, tedy šestý, skončil Sergio Pérez. Přitom ani jemu souboj s časem nevyšel úplně optimálně: „Přerušení ve třetí fázi přišlo v nejméně vhodný okamžik. Tady potřebujete instalační kolo, pak kolo na zahřátí pneumatik a teprve pak do toho můžete jít naostro. Na to ale pak už nebyl prostor. Nicméně celkem vzato to všechno klaplo. Na roštu budou kolem mě stát samí rychlíci, čekám pořádnou bitvu. Nejdůležitější bude vyvarovat se chyb a pružně reagovat na vývoj závodu.“