Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Šéfdesignér motorů Scuderie Ferrari přišel o místo

Šéfdesignér motorů Scuderie Ferrari přišel o místo

Personální změny pokračují?

Zahraniční média zjistila, že Scuderia Ferrari se potichu rozloučila se šéfdesignérem svých pohonných jednotek. Lorenzo Sassi musel toto místo opustit před pár dny a podle novin Il Giornale je za jeho odchodem sám generální ředitel Ferrari Sergio Marchionne. Ve Ferrari se dějí velké personální změny už léta, čemuž se nikdo nedivil, když Ferrari nevyhrávalo, ale během této sezony jsme podobné kroky nečekali. Vždyť Sebastian Vettel vede šampionát jezdců a Ferrari bojuje o Pohár konstruktérů.

Nevíme, zda Sassi dostal padáka, nebo byl přesunut na jinou pozici ve Ferrari. Maranello se ke zprávě odmítlo oficiálně vyjádřit a v Rakousku nic neprozradil ani Vettel, když se ho zeptali na dopad odchodu významného člena technického týmu.

"Nevím, o čem přesně mluvíte. S touhle otázkou byste měli jít za někým z vedení (týmu)," řekl německý závodník.

Ferrari má již příští týden v Silverstone nasadit novou verzi pohonné jednotky, která prý bude výkonnější než současná. Zpráva přišla dva týdny poté, co se během víkendu v Baku rozšířil drb o tom, že Ferrari uškodí zákaz spalování oleje ve válcích motoru. Odchod šéfdesignéra pohonné jednotky ale mohla zapříčinit i nespokojenost se spolehlivostí. Sebastian Vettel už nějaký čas používá čtvrté z pěti povolených turbodmychadel a třetí MGU-H, což znamená, že v druhé polovině sezony jistě dostane penalizace, což mu ztíží boj o mistrovský titul. Kromě toho musel v Baku jezdit s pohonnou jednotkou ze začátku sezony, protože novější měla v posledním tréninku poruchu hydraulického systému.