Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull a McLaren vsadily na fialovou

Red Bull a McLaren vsadily na fialovou

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Belgie?

Pirelli se odhodlalo poslat na okruh s rychlými zatáčkami své nejměkčí pneumatiky a zdá se, že tím odstartovalo strategickou bitvu. Řeč je samozřejmě o Spa-Francorchamps a víkendu Velké ceny Belgie, která se pojede tuto neděli. Na vozech deseti týmů uvidíme žluté (měkké), červené (superměkké) a fialové (ultraměkké) pneumatiky.

Do extrému zašly oba týmy, které si myslí, že kvality jejich vozů výrazně převyšují kvality motorů. Jezdci Red Bullu a McLarenu si objednali až devět sad fialových pneumatik. Kvůli tomu mají pouze tři červené a jedinou žlutou sadu s výjimkou Stoffela Vandoorna, který má dvě červené a dvě žluté sady. Tito jezdci se pravděpodobně pokusí udržet pneumatiky s vysokou přilnavostí a nízkou výdrží naživu co nejdéle a možná i absolvovat celý závod bez použití žluté sady.

Mercedes a Haas to vzaly za opačný konec. V jejich garážích bude spousta žlutých pneumatik a fialové nejspíš použijí hlavně v kvalifikaci. Také je možné, že Lewis Hamilton a Valtteri Bottas se opět pokusí postoupit z Q2 na červených, díky čemuž by se v neděli mohli fialovým zcela vyhnout. Ferrari bylo tentokrát z TOP 3 nejkonzervativnější.