Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další vůz Williamsu bude podstatně odlišný

Další vůz Williamsu bude podstatně odlišný

Se současným má stáj problémy.

Nikdo z Williamsu není nadšený vývojem letošní sezony. Williams je v Poháru konstruktérů pátý, což zní docela dobře, jenže při pohledu na bodové rozdíly je to už horší. Tým z Grove nenasbíral ani z poloviny tolik bodů jako čtvrtá Force India a jeho náskok před zbytkem středu pole je naopak velmi malý. Osmý Renault na něj ztrácí pouze 11 bodů. Navíc Williams se už měsíce rychlostně trápí. V Baku se na Lanceho Strolla usmálo sportovní štěstí, ale ve čtyřech následujících závodech získal Williams pouze 8 bodů a v čtyřech závodech před ním 6 bodů. Nejspíš ho čeká těžký konec sezony a Paddy Lowe již raději myslí na vůz pro příští rok.

"Uděláme několik poměrně podstatných změn," řekl technický ředitel, kterého Williams letos získal z Mercedesu. "Je pár oblastí, ve kterých měníme filozofii."

Felipe Massa v Belgii dokonce tvrdil, že zatímco ostatní týmy své vozy zlepšují, Williams ten svůj zhoršuje. Stejný jezdec si po sezoně 2014 nevěděl vynachválit rychlé zlepšení vozu během ní. Lowe jeho slova nerozporuje.

"To se může stát. Těžko dělat závěry na základě jednoho závodu, protože mnohé se mění z okruhu na okruh. Musí nás zajímat trendy. Tvrdě bojujeme ve skupině týmů středu pole. Nevytvořili jsme si od nich žádný odstup. Pokud se něco změnilo, tak to, že za posledních pár měsíců jsme sklouzli hlouběji mezi ně. Potřebujeme zjistit, zda jsme se někde dopustili chyby, nebo nás prostě ostatní ve vývoji přesprintovali."