Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Spokojený byl jen mladý býček Pierre Gasly

Spokojený byl jen mladý býček Pierre Gasly

Sainz si přeje závod v mokru

James Key, technický ředitel týmu Toro Rosso, nedokázal zakrýt zklamání. Výsledné 14. a 15. místo v kvalifikaci rozhodně neodpovídalo tomu, co od malajsijského okruhu očekával. Utěšoval se jen tím, že rychlost v závodním režimu bude mnohem větší než v sobotním souboji s časem.

Drobná pozitiva je snad možné vypozorovat alespoň ve výkonech nováčka F1, talentovaného Francouze Pierra Gaslyho. Během tréninků dosahoval slušných časů, v první části kvalifikace byl rychlejší než týmový kolega a nakonec s ním prohrál jen o 156 tisícin vteřiny. To pro začátek rozhodně není špatné.

Nepřekvapuje mě, že jsem dnes skončil čtrnáctý, protože se více méně na téhle pozici nacházíme celý víkend. Určitě s tím musíme něco udělat, protože momentálně nám do třetí části kvalifikace schází hodně. Než jsme sem přijeli, mysleli jsme si, že na tom budeme o něco lépe, než jsme zatím předváděli – určité vylepšení, které jsme tady uvedli do praxe, nefunguje tak, jak jsme čekali; alespoň prozatím ne. Zároveň však je pravda, že jsme neměli možnost najet o tomto víkendu dostatek kol, abychom se z nich mohli náležitě poučit, jak to všechno funguje. Proto musíme dál usilovně pracovat. Uvítal bych závod v mokru. Pokud se ho nedočkám, budeme muset pokorně makat a uvidíme, jak dopadneme. Ať se bude dít cokoliv, určitě se budeme usilovně snažit o co nejlepší výsledek,“ hodnotil kvalifikaci Carlos Sainz.

Pierre Gasly se na svou premiéru díval pozitivně a byl spokojený: „První kvalifikace ve formuli 1 je vždycky mimořádná událost. Strašně jsem se na ni těšil. Snažil jsem se co nejvíc a podle mě jsme se mezi třetím tréninkem a kvalifikací dost zlepšili. V první části kvalifikace jsem se v autě cítil v pohodě a pak, v druhé části, jsem se učil a současně do toho dával všechno. Řekl bych, že můžeme být s výsledkem spokojeni. Nyní se těším na zítřek. Na svůj první závod ve formuli 1. Vždyť jsem o tomhle snil od dětství!

Pierre Gasly kvalifikaci při své první velké ceně F1 zvládl bez chyby