Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Měl bys mě respektovat, řekl Hamilton Vettelovi

Měl bys mě respektovat, řekl Hamilton Vettelovi

Pokud by se Baku opakovalo, nezůstalo by to bez odezvy

Lewis Hamilton prozradil, co soukromě řekl Sebastianu Vettelovi po incidentu v Baku. Jezdec Ferrari si tam těsně před restartem závodu zničil přední přítlačné křídlo o zadní část Hamiltonova mercedesu a měl pocit, že Hamilton se před ním loudal schválně. Vettel následně vyjel vedle Hamiltona a nespokojenost projevil slabým, ale evidentně záměrným nárazem pneumatikami do pneumatik. Britský jezdec po závodě nejčastěji skloňoval slovo respekt, jenž by měl být mezi dvěma velkými osobnostmi, dvěma momentálně nejúspěšnějšími jezdci F1. A respekt byl také tím, čeho se od Vettela dožadoval osobně.

"Když jsem s ním později mluvil, řekl jsem mu něco jako: Byl to projev neúcty. Už nikdy vůči mně nebuď takto neuctivý, v opačném případě budou problémy. Nikdy jsem nikomu neudělal nic podobného a ani netuším, čeho si myslel, že tím dosáhne... Nikdy jsem nebyl na jeho místě. Řekl bych, že pod určitým druhem tlaku různí lidé reagují různě,” prozrazuje Hamilton.

Jezdec Mercedesu měl možnost exces svého soupeře v boji o titul pořádně rozmazat v médiích, ale neudělal to a jeho komentáře po incidentu byly poměrně stručné, ačkoli se mu nelíbilo, že Němec byl potrestán pouze desetisekundovou penalizací.

"Věděl jsem, co je mým cílem a že nechci, aby mě něco rozptylovalo. Nedovolil jsem si říkat některé věci, odpovídat způsobem, který by způsobil negativní vlny, jenž by mě pak rozptylovaly na cestě za hlavním cílem. Čím jste zkušenější, tím snadněji si v těchto věcech dokážete udělat pořádek."