Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nové mokré pneumatiky nestihnou začátek sezony

Nové mokré pneumatiky nestihnou začátek sezony

Pirelli bude argumentovat bezpečností

Poté, co se Pirelli na začátku této sezony seznámilo s novou generací vozů F1, pustilo se do vývoje pneumatik, které jim budou sedět lépe než letošní. V případě slicků mnohé vyřeší přidání další směsi, kterou příští rok rozpoznáme díky růžové obruči na boční straně. V závěrečné fázi sezony se Pirelli snažilo v trénincích co nejvíce otestovat prototypy pneumatik do přechodného počasí a data prý byla slibná. Zůstávají ještě pneumatiky určené na mokrou trať, jejichž vývoj ale nejde podle plánu a týmům určitě nebudou k dispozici na začátku roku 2018. Pirelli prošvihne termín homologace, ale doufá, že pneumatiky bude moci nasadit v průběhu sezony.

"I v roce 2018 budeme mít dvě mokré směsi," řekl šéf programu Pirelli v F1 Mario Isola. "Máme měkčí a tvrdší verzi (mokrých pneumatik) a před každým závodem rozhodneme, kterou z nich přivezeme. Na tom se nic nemění. Vyvíjíme novou mokrou pneumatiku, párkrát jsme ji otestovali, ale ještě nejsme připraveni ukončit vývoj. Máme pár nápadů, jenže je ještě potřebujeme otestovat na trati, udělat simulace... Takže to nebude pneumatika pro příští sezonu, protože ta musí být homologována před 1. prosincem."

Tento rok Pirelli absolvovalo dva mokré testy, jeden v červnu s Red Bullem na okruhu Paul Ricard a druhý v červenci s McLarenem v Magny-Cours. Pneumatiky se během sezony měnit nesmějí, pokud s tím nesouhlasí všechny týmy. Isola ale doufá, že FIA ​​je protlačí v rámci výjimky pro zvyšování bezpečnosti, jelikož lepší pneumatika by měla zmenšit riziko havárie.