Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vandoorne dostával horší vůz, přiznává Brown

Vandoorne dostával horší vůz, přiznává Brown

Alonso má postavení zkušené jedničky

Zak Brown si s GPUpdate popovídal na téma spokojenosti s mladým Belgičanem Stoffelem Vandoornem, který má za sebou premiérovou sezonu v týmu McLaren i v F1. Měl tu smůlu, že byl jako nováček srovnáván s týmovým kolegou Fernandem Alonsem, na co již v minulosti doplatili Romain Grosjean i Nélson Piquet mladší. Na druhé straně Lewisi Hamiltonovi nováčkovská sezona s ním dopomohla k statusu mladé superhvězdy.

"Měl náročný start kvůli problémům se spolehlivostí," řekl výkonný ředitel McLarenu. "Byl nováčkem a na mnoha tratích závodil poprvé. Fernando měl výhodu 15 nebo 16 let v F1, takže když byl problém a něco se muselo stihnout za pět kol, mohl stavět na zkušenostech. Stoffel byl občas v situaci, že měl něco udělat během pěti kol na okruhu, kde nikdy nejel, a jen tak mimochodem byl srovnáván s týmovým kolegou, který je jedním z nejlepších jezdců na světě. Když vezmete v úvahu tlak a okolnosti, tak měl skvělé výsledky a jeho rychlost se zlepšovala závod od závodu. Nyní je už Fernandovi velmi blízko."

Brown pak potvrdil, o čem jsme již párkrát slyšeli z různých zdrojů. Alonsův vůz byl často poskládán z novějších, lepších dílů.

"Ne vždy měli stejné stroje. O vozy jsme se starali stejně, ale někdy máte pouze jeden nový díl a v devíti z deseti případů ho dáte zkušenějšímu jezdci. V některých závodech to pak vypadalo, že rozdíl mezi nimi je větší, než ve skutečnosti byl. Odlišnost vozů se na časech projevila více než rozdíl v jezdcích. Proto jsem s jeho výkony velmi spokojený."