Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Daytona ze mě udělá lepšího jezdce

Daytona ze mě udělá lepšího jezdce

Alonsa tento týden čeká Roar

Jezdci F1 po svátcích už pomalu musejí najet na stoprocentní tréninkový program, aby je březnový začátek dlouhé sezony poskládané z 21 závodů zastihl v nejlepší fyzické kondici a aby pár týdnů předtím vydrželi náročné testovací dny. Mimo fyzický trénink si ale mohou klidně dál vychutnávat zaslouženou dovolenou, vždyť únor je ještě daleko a vozy pro tuto sezonu ještě ani fyzicky neexistují. Výjimkou jsou pouze dva jezdci. Jedním z nich je Fernando Alonso.

Ten si totiž usmyslel, že na loňskou účast v oválovém závodu Indianapolis 500 naváže startem ve vytrvalostním závodu 24 hodin Daytony. Přípravný třídenní test na floridském okruhu, oficiálně nazývaný The Roar Before The Rolex 24 At Daytona, začne již 5. ledna. Časy dosažené 7. ledna v patnáctiminutové kvalifikaci pak rozhodnou o tom, v jakém pořadí týmy na konci ledna obsadí garáže a boxová místa. Dvojnásobný mistr světa věří, že závodění v různých typech vozů z něj udělá lepšího jezdce.

"Těším se, že budu opět závodit v USA, před americkými fanoušky," řekl Alonso. "Za méně než rok budu mít na kontě účast ve dvou legendárních závodech, na to jsem moc hrdý. Vždycky jsem si chtěl změřit síly v jiných disciplínách motorsportu. Potřebuji to, aby ze mě byl ještě lepší jezdec. Pro mě je ohromně vzrušující opustit svou komfortní zónu kvůli závodu, jakým je 24 hodin Daytony. Už se těším na závodění za United Autosports, úřadujícího evropského šampiona LMP3."

Alonso také prozradil, že v posledních dnech se podíval na záznamy několika závodů v Daytoně z předchozích let, což ho prý ještě více nabudilo. Tým United Autosports založil současný výkonný ředitel McLarenu Zak Brown a Alonso se bude za volantem střídat s Landem Norrisem, novým testovacím jezdcem McLarenu, a Philipem Hansonem, mladým specialistou na vytrvalostní závody. Fanouškům F1 budou známa i jména dalších účastníků - Bruno Senna, Paul di Resta, Felipe Nasr, Juan Pablo Montoya, Christian Fittipaldi, Sébastien Bourdais a v neposlední řadě Lance Stroll.