Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton vyjmenoval své největší soupeře

Hamilton vyjmenoval své největší soupeře

Kdo je na seznamu a kdo chybí?

Lewis Hamilton v jednom z rozhovorů neodmítl otázku, kdo jsou jeho nejnebezpečnější soupeři. Jmenoval Fernanda Alonsa z McLarenu, Sebastiana Vettela z Ferrari a Maxe Verstappena z Red Bullu.

"Jsme čtyři nejlepší jezdci a přál bych si, abychom v této sezoně byli všichni v boji o titul. To by bylo zatraceně úžasné!" řekl Hamilton, když byl dotázán, na koho by si dával nejvíce pozor, kdyby Mercedes, Ferrari, McLaren a Red Bull postavily stejně rychlé vozy.

"Každý z nich je trochu jiný, mají odlišné vlastnosti. Například by se dalo říci, že Sebastian vám nenechá moc místa, ale nemyslím to špatně. Max velmi riskuje, musíte mu nechat více místa, ale má méně zkušeností než ostatní. Fernando je ze všech nejtvrdší, do souboje s ním musíte jít s maximálním respektem, ale zároveň udělat všechno správně. Je to ohromný závodník, ale i Maxovo jezdecké umění je moc působivé."

Úřadující šampion se ještě pozastavil nad tím, že Verstappen je v F1 pouze tři roky a ještě určitě nevyužívá celý svůj potenciál.

"Předvádí úžasné věci, ale za deset let bude ještě o hodně lepší! Nemyslím si, že s ním budou problémy, bude pouze abnormálně těžké porazit ho. Nebyl by to úžasný boj? Zaplatil bych, abych to mohl vidět!"

Samozřejmě, není zajímavé jen to, kdo na seznamu je, ale i to, kdo na něm chybí. Za všechny zmíníme Valtteriho Bottase, Daniela Ricciarda a Kimiho Räikkönena.