Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mark Smith se ocitl v hledáčku týmu Red Bull

Mark Smith se ocitl v hledáčku týmu Red Bull

Měl by se stát zástupcem technického ředitele.

Red Bull Racing by mohl v podobě Marka Smithe získat výraznou posilu svého technického týmu. Uznávaný konstruktér je údajně velmi blízko k uzavření dohody.
 
Smith, který se v minulosti podílel na návrhu konstrukce pro Renault, zamířil s koncem minulého roku do Jordanu. Několik dní poté, co došlo k akvizici stáje Eddieho Jordana Midlandem, však Smith z Jordanu odešel.
 
Předpoklad, že Smith automaticky zamíří do Toyoty, kde by po bohu technického ředitele Mika Gascoyna navázal na předchozí několikaletou spolupráci, se nepotvrdil.
 
Jednání s Toyotou prý skutečně probíhala, avšak údajně se nenašla odpovídající pozice. Mike Gascoyne o budoucnosti Smithe odmítl hovořit.  
 
K této věci Vám nedám žádný komentář. Celou dobu se snažíme o posílení našeho týmu a to je tak asi vše, co k tomu mohu říci."
 
Zdá se však, že Smith mezitím zahájil jednání s týmem Red Bull Racing. Řeč je o místě Předmětem jednání je místo zástupce technického ředitele, kterým je Gunther Steiner. Definitivní rozhodnutí prý zatím nepadlo, ale obě strany jsou údajně velmi blízko dohodě.
 
I kdyby Smith do Red Bullu nakonec skutečně přišel, přesto by nebyl první posilou z Jordanu. Závodní inženýr Gerry Hughes rovněž opustil Jordan a v Red Bullu bude zastávat pozici šéfa závodního technického týmu.