Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Neptejte se, jestli je Kubica rychlejší!

Neptejte se, jestli je Kubica rychlejší!

Lowea vytočil polský novinář

Technický ředitel Williamsu Paddy Lowe vypadá jako kliďas a není známo, že by měl v minulosti jakékoliv problémy s médii. Při nedávných testech F1 v Barceloně ho ovšem, a to hned dvakrát, řádně nadzvedl nejmenovaný polský novinář.

Příčinou konfliktu byl pochopitelně Robert Kubica. Žurnalistu už před začátkem seance zajímalo, jak bude Williams reagovat, pokud se ukáže, že Kubica je rychlejší než oba kmenoví jezdci Lance Stroll a Sergej Sirotkin. Lowe se okamžitě naježil: „Nehodlám na tuto otázku odpovídat, protože je nesmyslná. A nedávejte mně ji ani v budoucnosti!

Dotyčný si ovšem nedal říci, a když polský matador skutečně zajížděl lepší časy než mladíci s nálepkou „paydriverů“, zaklepal u Lowea znovu. Opět se ale se zlou potázal: „S tím, co mně tady tvrdíte, zásadně nesouhlasím. Takhle to prostě není a nebude!“ Interview tím skončilo.

Člen nejužšího vedení stáje chtěl patrně říci, že Stroll a Sirotkin absolvovali jiný testovací program, a proto se jejich výkony s Kubicovým nedají srovnávat. Pak se ale měl vyjádřit jasně. Takhle jen spustil vlnu dohadů, že kryl záda pilotům, za nimiž stojí pro tým nepostradatelné peníze.

Je skutečně Kubica rychlejší než Stroll a Sirotkin?