Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso přejde po letech z obrany do útoku!

Alonso přejde po letech z obrany do útoku!

McLaren: Hledání ztraceného času

Výkony jezdců McLarenu byly v trénincích příjemným překvapením. Stejně tak překvapilo, že se nakonec nedostali do finálové desítky. V minulosti kritický Alonso však tentokrát působil odhodlaně a pro závod je optimisticky naladěný. Podle jeho názoru mají mclareny lepší výkonnost v závodě než v kvalifikaci.

Kromě týmu Toro Rosso jsme jediná přední stáj, která prochází integrováním nové pohonné jednotky s podvozkem, soustavami a nastavením. Jen co se přizpůsobíme hnací jednotce od Renaultu, bude to přínos pro výkonnost,“ hodnotil výsledek Fernando Alonso. „Myslím, že máme pravděpodobně vyšší závodní rychlost než kvalifikační, a to znamená, že máme dobré výchozí postavení. Vzhledem k jedenáctému, nebo v případě Bottasových problémů dokonce desátému startovnímu místu máme rozhodně za cíl urvat nějaké body. Zítra to bude asi jeden z prvních závodů za posledních pár let, kdy se nebudeme muset bránit, ale místo toho přejdeme do útoku. Zítra také může hrát významnou roli počasí, a jestli přijdou přeháňky, bude to skvělá podívaná.

Stoffel Vandoorne byl o poznání kritičtější: „Trochu nás zklamalo, že se ani jedno auto neprobojovalo do třetí části kvalifikace. Je to škoda, protože jsme včera v tréninku na suchu předvedli slibný výkon. Ještě nás čeká nějaká práce – ostatní stáje ze středu závodního pole jsou blízko, a jak se zdá, od včerejška se trochu zlepšily –, tak musíme přijít na to, kde jsme ztráceli čas. Určitě jsme dnes měli na to, abychom udělali velký krok kupředu, jenže se nám to nepovedlo. Těžko se tady předjíždí, a protože jde o první závod sezony, obvykle to bývá velké drama. Ve srovnání s loňským rokem jsme každopádně dosáhli zlepšení a naše závodní rychlost vypadá docela slibně, tak musíme být připraveni na všechno.

Stoffel Vandoorne při kvalifikaci na VC Austrálie