Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsovi prý spadla čtyři místa do klína

Alonsovi prý spadla čtyři místa do klína

McLaren: Poprvé s Renaultem

Slavná stáj McLaren má za sebou první závod nové etapy. Po třech letech experimentování s Hondou zahájila spolupráci s Renaultem a jeho pohonnou jednotku si zatím pochvaluje. Poprvé od Velké ceny USA 2016 se probojovala alespoň k 5. místu a oba vozy dojely na bodovaných místech. Určitě je to náznak zlepšení.

Fernando Alonso si závod pochvaloval: „Posledních pár let je těžkých a zima byla obtížná taky. Na motory Renault jsme přešli docela pozdě a tým musel velmi rychle reagovat a přepracovat konstrukci určitých dílů v zadní části vozu. Teď jsme přijeli sem a obě auta bodovala. Jedno dojelo dokonce páté. Přitom jsme dnes ještě nevytěžili maximum z potenciálu ani nevyždímali z techniky všechno. Máme za sebou teprve první závod v součinnosti s Renaultem. V několika příštích přijdou ještě nějaké novinky. Můžeme se začít dívat do budoucna. Příštím cílem bude Red Bull. Dnes jsme samozřejmě měli kliku, že oba haasy odstoupily. K tomu chyba Sainze, Verstappenovo předjetí při virtuálním safety caru. Dejme tomu, že nám čtyři místa spadla do klína díky příznivým okolnostem, ale podstatné je, že jsme neudělali chyby a ze všeho vytěžili.

 

Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne si v závodě vedli velmi dobře

 

Spokojený byl i Stoffel Vandoorne: „Měl jsem trochu smůlu, když byl aktivován virtuální zpomalovací vůz. Myslím, že jsme mohli skončit ještě výš, ale na úvodní závod můžeme být podle mě velmi spokojení. V závodě jsme podali dost dobrý výkon – bojovali jsme s renaulty a red bully, což je příznivé zjištění. A rozhodně ještě máme rezervu.