Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg nedokázal zopakovat báječné kolo

Hülkenberg nedokázal zopakovat báječné kolo

Renault: Opět v první desítce

Stejně jako v Austrálii se oba renaulty probojovaly do závěrečné fáze kvalifikace. Výchozí pozice je znovu velmi dobrá a tým by chtěl přinejmenším potvrdit páté místo v Poháru konstruktérů. Hülkenberg startuje před Hamiltonem a bude zajímavé sledovat, jak dlouho ho udrží za zády.

Radši bych byl pátý, ale v třetí části kvalifikace se nám to trochu vymykalo z rukou,“ zklamaně hodnotil svůj výkon v kvalifikaci Nico Hülkenberg. „V druhé části jsem zajel báječné kolo. Bylo tak dobré, jak mělo být. Zato v třetí části to už nebylo ono. Nepodařilo se mi to výborné kolo zopakovat. Jinak bychom startovali z pátého místa. Podle mě máme zítra i při startu ze sedmé příčky šanci dosáhnout dobrého výsledku. Závodní rychlost jsme měli podobnou jako naši rivalové, ale vytkli jsme si za cíl je porazit.

Nico Hülkenberg byl zklamaný, že nezopakoval báječné kolo z druhé fáze kvalifikace

Carlos Sainz mohl litovat chyby, které se v souboji s časem dopustil. Postěžoval si, že tentokrát nebyl s autem stoprocentně spokojený: „Celý týden se peru s vyvážením auta a v kvalifikaci jsem se v něm necítil moc pohodlně. Nepovedlo se mi zajet perfektní kolo. Zato s dlouhými jízdami jsem byl spokojenější a v závodě bude víc možností, obzvlášť vzhledem k opotřebovávání pneumatik, jehož jsme tu byli svědky. Tím se otvírá daleko víc příležitostí a my jsme na ně nachystáni.