Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jedenáct Vandoorneových zářezů

Jedenáct Vandoorneových zářezů

McLaren: Dvakrát v desítce, ale porážka od Hondy

Body servírované spolu s hořkou pilulkou. Tak by se dalo charakterizovat rozpoložení McLarenu po VC Bahrajnu. Po nepovedené kvalifikaci jsou sedmé a osmé místo úspěchem (i když je třeba zohlednit výpadek tří špičkových monopostů). Jenže Honda byla lepší…

Měli jsme štěstí,“ přiznal sebekriticky Fernando Alonso. „Výsledek je spíše dílem náhody. Měl jsem výborné první kolo, dokonce jsem se držel před Lewisem. Věděl jsem, že to dlouho nevydrží, ale byl to příjemný pocit. Každopádně musíme přidat. Jsme moc pomalí. Nemůžeme si dovolit, startovat ze zadních pozic. I v závodě jsem ztrácel na Hülkenberga a haasy. Nicméně, šestnáct bodů po dvou velkých cenách bych před začátkem sezony bral všemi deseti.

U Stoffela Vandoornea to probíhalo přesně naopak. Začátek zpackal a potom namáhavě doháněl ztrátu: „Nevěřil jsem, že se z toho ještě vyhrabu. Čekal jsem únavný závod, ale nakonec to bylo prima. Povedlo se mně několik předjížděcích manévrů, z toho jeden zvlášť odvážný v první zatáčce.“ „Těch předjetí bylo přesně jedenáct“, dodal spokojený týmový šéf Éric Boullier.

Stoffel Vandoorne během VC zdolal jedenáct soupeřů