Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg si pochvaluje dobrý rytmus

Hülkenberg si pochvaluje dobrý rytmus

Renault: Nejlepší ze zbytku světa

Renault je spokojený. I do třetice bude mít v této sezoně oba jezdce v lepší polovině startovního roštu. Hülkenberg zopakoval sedmé místo z Bahrajnu a Sainz skončil s těsným odstupem dvou desetin vteřiny devátý. Renault zaujal pozici nejlepšího týmu ze zbytku světa za třemi elitními stájemi.

Jsem spokojený. Zase sedmé místo. To je asi maximum, čeho jsme dnes mohli dosáhnout,“ hodnotil svůj výkon Nico Hülkenberg. „Splnili jsme si kvalifikační cíl, a to je pozitivum. O víkendu mám na téhle dráze dobrý pocit a dobrý rytmus. Vyvážení auta se mi zdá fajn. Zítřek bude o trochu náročnější. Zítra budeme v první fázi pravděpodobně tahat za kratší konec, ale na všech typech pneumatik máme dobrou rychlost, a proto jdu do závodu s optimismem.

Nico Hülkenberg zopakoval sedmé místo na startovním roštu

Dobře vidí vyhlídky na nedělní závod také jeho kolega Carlos Sainz: „Je bezva, že se obě naše auta dostala v kvalifikaci do třetí části. Odvedli jsme slušnou práci. V první části jsme kvůli žlutým praporkům přišli o DRS, a proto jsem nemohl jít do druhé části jenom s jednou sadou pneumatik, což pak znamenalo, že jsem měl do třetí části jenom jednu novou sadu ultra. Pořád ještě nejsme na sto procentech, zvlášť v pomalejších zatáčkách, ale tím se moc neznepokojuju. Teď se těším na závod. Vyhodnotíme své možnosti a uvidíme, jak se to vyvine. Velkou starost nám připraví opotřebování gum, ale určitě začneme povedenou první fází a snad si domů odvezem další body.

Carlos Sainz na trati kvalifikace na VC Číny v Šanghaji