Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjeana během závodu provázela smůla

Grosjeana během závodu provázela smůla

Haas: Bod za zmařenou šanci

Haas určil jezdcům, rozdílnou taktiku s ohledem na postavení na startu. Grosjean musel startovat na ultraměkké směsi, zatímco Magnussen na měkké. Plány ovšem zhatil zpomalovací vůz, který vyjel v tu nejnevhodnější dobu. Odměnou za zmařenou šanci byl alespoň jeden bod, díky němuž se Američané přiblížili Toro Rosso.

Uskutečnili jsme odvážnou strategii, když jsme z ultraměkkých pneumatik přešli na střední,“ vysvětloval strategii Romain Grosjean. „Bohužel mě smůla pronásledovala dál. Od fáze za zpomalovacím vozem uprostřed závodu jsem věděl, že nebudeme přezouvat. Přitom jsem jezdil na středních už hezky dlouho. Bylo mi jasné, že to po restartu budu mít náročné, a to se také naplnilo. Snažil jsem se držet na jedenáctém místě co nejdéle, ale nakonec mě oba vozy Force India předjely. Na posledních deset kol jsme zajeli do boxu pro další sadu ultraměkkých. Bylo to povzbuzující, protože se moc málo opotřebovávaly a auto se ovládalo dobře.

 

Původní taktiku zhatilo vyjetí zpomalovacího vozu

 

Kevin Magnussen vyrazil z 11. pozice a během šesti kol se probojoval na devátou. Po zastávce v boxu ve 24. kole klesl na desáté místo a postupně se prodíral kupředu. Dlouho jezdil osmý, ale v posledních deseti kolech byl rád, že uhájil alespoň jeden bod. „Zpomalovací vůz pro mě byl nešťastný,“ litoval po závodě. „Ze začátku se nám naše strategie vyplácela, jenže zpomalovací vůz přišel pro nás v nevhodnou dobu. Ze strategie, která by nám jinak vyšla, jsme takhle nevytěžili nic. Nevím, jestli jsme měli jet přezout. Bylo to těžké rozhodování. Jenom si myslím, že načasování zpomalovacího vozu pro nás bylo smolné. Mělo to pro nás ten důsledek, že jsme nevybojovali víc než jeden bod. Není to špatné, ale doufali jsme, že to dopadne o něco lépe.

 

Romain Grosjean sledovaný týmovým kolegou Kevinem Magnussenem