Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkinovi chybělo více zkušeností

Sirotkinovi chybělo více zkušeností

Williams: Přijdou první body?

Skoro se schylovalo k senzaci. „Nazdárek“ Sergej Sirotkin se ještě těsně před koncem druhé části kvalifikace držel na postupové příčce! Nakonec to ani jemu, ani Lancemu Strollovi nevyšlo, po mizerii v předchozích velkých cenách to ale pro tým znamená obrovský krok vpřed.

Jsme šťastní,“ prohlásil technický ředitel Paddy Lowe. „Oba jezdci odvedli precizní práci. Je to velmi náročná trať, na níž ani na chvíli nemůžete polevit v pozornosti. Dát dohromady kolo je i kvůli silnému provozu nesnadné. Můj dík patří i mechanikům, kteří tak rychle zprovoznili po třetím tréninku Sergejův monopost.

V prvním díle jsem měl docela namále, dostal jsem se dál na starých gumách s odřenýma ušima. Zato se svým kolem v druhé fázi jsem spokojen nadmíru. Okruh má v sobě všechno, rychlé a pomalé pasáže, úžiny, zdi, to se mně moc líbí. Škoda, že takových není víc,“ dal se slyšet Stroll.

Baku je oblíbenou tratí Lanceho Strolla

Že jsme na tom dobře, jsme poznali už předtím v tréninku, i když v něm jsem se zrovna nevyznamenal,“ uznal sebekriticky Sirotkin. „Kluci to naštěstí bleskově opravili. Možná bych měl na to postoupit i do Q3, ale potřeboval bych na to více času. To je asi to, co mně zatím dělí od těch nejlepších.