Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll dostal body i za vyučenou

Stroll dostal body i za vyučenou

Williams: První body v sezoně

Lance Stroll pozvedl prapor Williamsu a zajistil mu první letošní čtyři body. Zda je to však kýžený bod obratu, je předčasné tvrdit. Trať Williamsu mimořádně vyhovovala a také úmrtnost soupeřů byla vyšší než obvykle.

Každopádně Stroll dokázal, že se mu v Zakavkazsku daří. I když loňské stupně vítězů byly samozřejmě na hony vzdáleny. „Byla to divočina! Jsem opravdu šťastný, i když to z mé strany určitě nebyl perfektní závod. V závěru jsem byl přesvědčený, že jsem schopný udržet za sebou Fernanda Alonsa. Jenže mě zaskočil ve třetí zatáčce. Vůbec jsem nepočítal, že by se mohl objevit zevnitř, a nepohlídal jsem si to. Naštěstí to byla jediná větší chyba, které jsem se dopustil. Vítr byl opravdu silný, měl jsem pocit, jakoby otáčel autem, bylo to velice nepříjemné,“ sděloval svoje dojmy Kanaďan.

Lance Stroll získal pro Williams první letošní body

Chudák Sergej Sirotkin se moc nesvezl, protože se stal nedobrovolnou náplní sendviče mezi Alonsem a Hülkenbergem: „Dostal jsem se do klinče mezi dva jiné vozy. Uvědomil jsem si nebezpečí a chtěl se ze sevření uvolnit, ale inkasoval jsem první ránu a už se jen vezl. Moje auto se vzneslo, a když přistálo, praskly přední závěs a křídlo. To byl konec. Zaparkovat auto ve třetí zatáčce není právě nejlepší zážitek.

Potenciálně ztracených bodů litoval i technický ředitel Paddy Lowe: „Bylo zarmucující, že jsme Sergeje ztratili tak brzy. Ale chápu ho, vycítil šanci a pokusil se jí využít. Zažili jsme rušné odpoledne plné převratných událostí a my jsme moc spokojeni, že Lance je osmý. Vypadá to, že opravdu našel klíč k tomuto okruhu.