Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly jako sám voják v poli

Gasly jako sám voják v poli

Toro Rosso: Známe už některé odpovědi

Toro Rosso mělo dnes v kvalifikaci pouze jednoho jezdce, jelikož Brendon Hartley svůj vůz rozbil na konci posledního tréninku a tým neměl žádnou šanci stihnout všechny opravy během dvou hodin. Alespoň Pierre Gasly mohl být odpoledne spokojen, ačkoli se nedostal do Q3.

"Jsem velmi rád, že jsem se dostal do Q2 a kvalifikoval se na 12. místě," řekl mladý Francouz. "Opět jsme našli něco z naší rychlosti. Po víkendech v Číně a v Baku jsme už potřebovali dobrý výsledek. Věděli jsme, že to tu pro nás nebude snadné, protože některé týmy tady mají spoustu nových dílů. Ale pro nás je důležité pochopit vlastní vůz a řekl bych, že už známe některé odpovědi. Analýzy budou pokračovat, ale celkově můžeme být spokojeni. Tento víkend bylo všechno lepší. V prvním i ve třetím tréninku jsme byli v top 10 a chybělo málo k tomu, abychom tam byli i v kvalifikaci. Je povzbudivé vidět, že se vracíme do boje."

Hartley se kvalifikace nezúčastnil, tak popsal alespoň incident, který mu v tom zabránil.

"Byla to pořádná šupa! Je normální, že v deváté zatáčce využijete okraj obrubníku, ale stačí centimetr nebo dva a už jedete po špíně, čehož následkem je okamžitý smyk. Dopoledne byl vůz dobrý. Nedostal jsem se k čistému rychlému kolu, proto můj nejlepší čas neodráží naši skutečnou rychlost."

Technický ředitel Hondy Tojoharu Tanabe potvrdil, že poškozená byla i pohonná jednotka. To znamená, že byla odeslána zpět do Japonska k detailnímu prozkoumání a Hartley bude muset v závodě použít novou.