Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Oslavy tisíce velkých cen budou v Číně

Oslavy tisíce velkých cen budou v Číně

Uvažovalo se o Silverstone, ale to počasí…

Příští rok bude mít F1 ​​velké jubileum. Na začátku roku se pojede tisící velká cena! Liberty Media si je toho dobře vědoma a při této příležitosti uspořádá příslušnou oslavu.

Uvažovalo o jednorázové úpravě kalendáře velkých cen, aby se tisící závod jel tam, kde se konal i úplně první. V roce 1950 stála na počátku Velká cena Velké Británie. A co je hlavní, bylo to na okruhu Silverstone, který dosud zůstal součástí kalendáře F1, přestože pár ročníků v kalendáři chyběl a za ta desetiletí se trať na bývalém letišti změnila téměř k nepoznání. Británie je velkou fanouškovskou baštou F1 a sídlí tam většina týmů, takže by to byla krásná oslava… pokud by nepršelo.

Právě obavy z počasí mají být důvodem, proč se ředitel obchodních záležitostí F1 Sean Bratches rozhodl upustit od tohoto nápadu již v zárodku. Tisící velká cena se totiž pojede v dubnu.

"Na Silverstone se jela první velká cena a my bychom byli rádi, kdyby se ta tisící jela na stejném místě. Byl by to krásný příběh, ale když mi řekli, jaké neoptimální počasí tady bývá v dubnu, hned jsem zpozorněl," řekl Bratches.

Bylo tedy rozhodnuto, že kalendář se nijak výrazně přizpůsobovat nebude a tisící velká cena se pojede na opačné straně zeměkoule v Šanghaji.

"Strávili jsme nad tím spoustu času, analyzovali různé okolnosti včetně obvyklého počasí. Čína je skvělé místo pro takový závod. Je součástí naší budoucnosti a jsme nadšeni, že tento závod se pojede právě tam. Ale bude to rok oslav tisíce velkých cen. Dosažení takového neskutečného milníku zasluhuje oslavy během celého roku."