Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bude Schumacher závodit i po čtyřicítce?

Bude Schumacher závodit i po čtyřicítce?

Němec prohlašuje, že i to je možné.

Sedminásobný Mistr světa formule 1 Michael Schumacher prohlásil, že by za určitých podmínek mohl setrvat ve výkladní skříni motoristického sportu ještě čtyři roky a závodit i po dosažení čtyřiceti let.
 
Na otázku, jestli si dokáže představit sám sebe v kokpitu závodního vozu i jako čtyřicetiletý, Schumacher odpověděl: "V zásadě ano. Nepřemýšlím o tom, že bojuji s mladšími. Hraji s většinou z nich fotbal a na hřišti se starší necítím.
 
Všechno co dělám je tak přirozené, pořád mě to baví. To považuji za klíč ke všemu. Není to o tom být ve všem první. Je to o dělání toho, co Vás baví a v čem jste dobří. Dokud tato rovnice platí, tak si to užíváte. Pokud by tomu tak nebylo, změníte svůj postoj.
 
Němec pokořil prakticky všechny rekordy formule 1. Pokud by se rozhodl pokračovat v kariéře závodního jezdce a měl dostatečně dobré auto, tak by mnoha jezdcům mohl udělat nemalou čáru přes rozpočet. Na startovním roštu najdeme kromě Schumachera pouze jednoho Mistra světa, Jacquese Villeneuva. Kanaďan ale nastupuje za průměrný Sauber. Nikdo ze současných jezdců, kteří k tomu mají vybavení, nemá se Schuamcherem pozitivní bilanci.
 
Sdělení Schumachera je doslova živou vodou pro mlýn šéfa Ferrari Jeana Todta. Francouz by si velmi rád zajistil služby famózního Schumiho i v následujících letech: "Myslím že to souvisí s něčím v jeho hlavě,“ říká Todt.
 
"Mám tím na mysli jeho lásku k závodění. Má rád, když může pilotovat konkurenceschopný vůz. Miluje Ferrari, stejně jako my jeho.
 
Jednoho dne skončí, ale v tuto chvíli má čistou hlavu. Jak sám říká, má úplně stejný hlad, jako kdyby nikdy žádnou Grand Prix nevyhrál."