Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Liberty Media se znovu sejde s týmy

Liberty Media se znovu sejde s týmy

Horner: Ucelená koncepce zatím chybí

Dnes se v Monte Carlu uskuteční další schůzka představitelů Liberty Media se špičkami jednotlivých týmů. Jde o pokračování mítinku, který se konal v rámci VC Bahrajnu.

Doufám, že se tentokrát dozvíme více podrobností o tom, jak si promotér představuje budoucnost F1,“ uvedl šéf Red Bull Racingu Christian Horner. Podle něj se zatím probraly jednotlivé body, ucelená koncepce ovšem projektu Vision 2021 dosud chybí.

O čem se bude mluvit? O motorech, spravedlivějším rozdělování příjmů, lepší podívané, eliminaci zákulisních machinací… Ale hlavně o rozpočtovém stropu. Ten představuje v současnosti největší kámen úrazu. Navržená hranice 150 milionů dolarů ročně se líbí malým stájím, ty velké ale protestují. „Je třeba postupovat nanejvýš uvážlivě, protože takové kroky mohou mít za následek ztrátu zaměstnání pro tisíce lidí,“ zahrál na sociální notu Horner.

Principál McLarenu Zak Brown se omezil na konstatování, že důvěřuje koncepci, kterou Liberty Media navrhuje. Toto Wolff z Mercedesu varoval před tím, aby se jednání nerozmělnilo řešením řady podružných otázek. „Musíme mít na zřeteli věc v celé její komplexnosti,“ upozornil.