Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Strolla čeká domácí trať

Strolla čeká domácí trať

Odrazí se Williams ode dna?

Rok 2018 je zatím pro stáj z Grove výsledkově velmi nepodařený. S pouhými čtyřmi body se krčí na poslední příčce v Poháru konstruktérů. Lance Stroll, který po odchodu Felipeho Massy převzal v týmu úlohu „zkušenějšího“ jezdce, teď doufá, že se mu doma podaří podobný kousek jako v minulé sezoně.

Tehdy svoje první body ve formuli 1 získal právě v Montrealu a následně skóroval i v dalším závodě v Ázerbájdžánu. A zatímco Baku už je letos za námi a Stroll v jeho ulicích uspěl, v Kanadě to, zdá se, bude mít těžší.

Chce to čas. Vůz ještě není konkurenceschopný, ale usilujeme o to, abychom ho zlepšili ve všech směrech. A mohli tak znovu bojovat o bodované pozice,“ uvedl. Z

a pracovitost a snahu pozvednout zatím špatné výsledky se Stroll dočkal pochvalných slov i od své nadřízené Claire Williamsové: „Pracuje velmi tvrdě zejména v oblastech, ve kterých se musíme zvednout. Je pod velkým tlakem, směřuje na něj kritika, kterou si nezaslouží, ale on se s tím umí vypořádat jako vyzrálý jezdec.“

Mercedes od kterého Williams odebírá pohonné jednotky, již slíbil, že do Kanady přiveze vylepšené verze svých motorů. „Snad využijeme nové specifikace, ale teprve až vyjedeme na trať, budeme vědět, jestli je to krok správným směrem,“ dodala Williamsová.