Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Grosjean si pochvaloval úžasnou výdrž pneumatik

Grosjean si pochvaloval úžasnou výdrž pneumatik

Haas: Rychlé auto bez bodů

Tým Haas podruhé za sebou vyšel naprázdno. Pokud se snažil hledat pozitiva, tak snad jedině v tom, že se Grosjean po startu z posledního místa dostal nejvýš na sedmé. Na bodované pozice však on ani kolega Magnussen nedosáhli.

Romain Grosjean (12. místo) absolvoval prvních 48 kol na ultraměkké sadě pneumatik. Protože k výměně zastavil jako poslední ze všech, posunul se postupně až na sedmé místo. Taktika předpokládala vyjetí zpomalovacího vozu nebo alespoň virtuálního safety caru, ale k tomu nedošlo, a tak musel absolvovat nezbytnou zastávku. Na trať se vrátil těsně před týmového kolegu.

Romain Grosjean postupoval ze dvacátého místa na sedmé, ale po zastávce se propadl mimo bodované umístění

Ani jsme nevěděli, jak dlouho nám pneumatiky vydrží. Plánovali jsme zůstat na dráze dost dlouho, ale tolik teda ne,“ přiznal Francouz. „Gumy měly úžasnou výdrž. Hlavně vpředu odcházely hodně pomalu. S rychlostí jsem byl spokojený. Snadno se mi dařilo držet renaultu před sebou a nechávat force indii za sebou. Kdybych se byl kvalifikoval sedmý, jak jsem čekal, bylo by z toho dnes sedmé místo. Tutově. Každopádně jsme se snažili popolézt dopředu, jenomže nám moc nevycházela strategie. Po návratu z boxů na trať jsme hodně naráželi na modré praporky a tak dál. Prostě se nedalo prokousávat závodním polem dopředu. Dělali jsme, co šlo. Auto je rychlé a bavilo mě ho řídit.

Kevin Magnussen (13. místo) startoval z jedenácté pozice, ale po startu podlehl Leclercovi. Bohužel v 5. kole ho přibrzdil smyk Péreze. Zajímavý souboj se vzájemným předjetím potom předvedl s Gaslym. Nevydařený závod následně hodnotil slovy: „Víkend pro nás nebyl příznivý. Mysleli jsme, že jedenácté startovní místo je dobrá výchozí pozice. Že to je do závodu výhodné postavení. Už vzhledem k tomu, že jsme měli jiné pneumatiky než prvních deset. Ukázalo se, že to pro nás výhoda není. První kolo mi nevyšlo podle představ. Předjel mě jeden ze sauberů. Ty odstartovaly výborně. Potom přede mnou udělal vůz Force India hodiny, já nemohl jet vnitřkem, musel jsem to vzít vnějškem – a vtom mě vnitřkem podjel Fernando (Alonso). Dneska se to zkrátka nevyvíjelo v náš prospěch. Je to škoda. Myslím, že auto bylo dost dobré, zvlášť na superměkkých pneumatikách, a rychlost mělo slušnou. Ale stejně z toho dnes nic nebylo.

Kevin Magnussen věřil, že bude mít body na dosah