Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLarenem hýbe Chocolategate

McLarenem hýbe Chocolategate

Boullier se pohádal na tiskové konferenci

Tak, a máme tu zase jednu aféru. Tahle je hodně bizarní a mohla by se jmenovat čokoládová.

Britský bulvár Daily Mail přinesl informaci, že zaměstnanci McLarenu byli odměněni za práci přesčas při přípravě monopostů na VC Španělska čokoládovou tyčinkou, a to v počtu jednoho kusu na osobu.

Dřeli jsme jak koně, potili krev a oni nás za to podarovali cukrovinkami za 25 pencí,“ postěžoval si jistý pracovník, „jenž si nepřeje být jmenován“. „Management je předal supervizorům, aby je mezi nás rozdělili. Ti se to ale styděli udělat.“ Tento svérázný „bonus“ navíc prý nebyl distribuován poprvé, lidé od McLarenu si mohli osladit život už i loni.

V Le Castelletu jde samozřejmě o vítané téma k diskusím. Dokonce se už pro něj vžilo označení Chocolategate.

Zdánlivě humorná záležitost má nicméně patrně hlubší kořeny. Ve Wokingu se podle všeho formuje opoziční fronta proti čtyřem vedoucím činitelům: šéfovi týmu Éricu Boullierovi, šéfinženýrovi Mattovi Morrisovi, zastupujícímu obchodnímu řediteli Simonu Robertsovi a výrobnímu řediteli Davidu Probynovi. „Říkáme jim čtyři nedotknutelní,“ prozradil již zmíněný anonym. „Většinou jenom pobíhají kolem nás a melou pantem. Nepociťujeme k nim žádný respekt. Pokud to takhle půjde dál, začneme bojkotovat porady po závodě, protože jsou pro smích. Po Kanadě nám sdělili, co je na autě špatně, ale už ne, co s tím dělat. Na to se ptali nás. To je přece postavené na hlavu!

Stáj se v reakci omezila na oficiální prohlášení, v němž konstatuje: „Vedoucí skupin mají pravomoc ocenit úsilí svých spolupracovníků spontánními a veselými dárky. Tyčinky byly jen jedním z mnoha příkladů takového postupu.

Na páteční tiskové konferenci se Boullier dostal do ostrého sporu s redaktorem Daily Mailu. Ten nesouhlasil s jeho vyjádřením, že se jde pouze o několik permanentních kverulantů. Výměna názorů přerostla téměř v hádku, když Boullier obvinil novináře ze lži. V tomto okamžiku se do věci vložil tiskový mluvčí FIA a reportérovi odejmul slovo.