Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen vyhrál bitvu s pneumatikami

 Magnussen vyhrál bitvu s pneumatikami

Haas: Skvělý výsledek, ale ne pro domácího jezdce

V první VC Francie po 10 let trvající přestávce nakonec nebodoval ani jeden francouzský jezdec. Dva se srazili hned v prvním kole a Romain Grosjean z Haasu byl v cíli jedenáctý. Smolná šňůra ne a ne skončit. K Francii si Grosjean může poznačit havárii v kvalifikaci a kolizi s Estebanem Oconem pár sekund po startu, za kterou dostal pětisekundovou penalizaci. Jezdec, který od přestupu k Haasu vždy předstihl týmového kolegu, tak i po osmém závodě stále čeká na první letošní bod.

"Snažili jsme se, velmi jsme se snažili, ale první kolo zanechalo na voze následky (šlo o trosky, které létaly vzduchem před první zatáčkou a ze záznamu televizních kamer se nedal identifikovat jejich původ, pozn. red.) a kvůli tomu jsme to měli těžké, protože nám to rozhodilo aerodynamické vyvážení. Chtěl jsem se co nejdříve vrátit (alespoň na 10. místo, ze kterého startoval, pozn. red.), ale ocitli jsme se příliš daleko vzadu. Vůz je úžasně rychlý a Kevin dnes odvedl skvělou práci. Těším se z toho, ale doufám, že už přijde řada i na mě, protože tato smolná šňůra začíná být pořádně nepříjemná."

Všechny body Haasu zatím sbírá Magnussen

Kevin Magnussen dojel na šestém místě a za to je celých osm bodů do Poháru konstruktérů, v němž se americký tým právě odpoutal od Toro Rosso a je pouze jeden bod za Force Indií.

"Dobrý závod s dobrým vozem," těšil se Dán. "Neudělali jsme žádnou chybu. Jsem šťastný, že po včerejším zklamání se nám povedl takový výsledek. Věděli jsme, že z našich startovních pozic se můžeme dostat k dobrým bodům a dnes byl náš den. Ultraměkké pneumatiky mi nesedly. Přehřály se a zadní část děsně klouzala, zatímco přední pneumatiky z nějakého důvodu pracovaly správně. Když jsem potom dostal měkké, šetřil jsem je. Vyplatilo se to. Když se ke mně přiblížil Bottas, pořádně jsem na ně zatlačil a ony ožily. Najednou jsem byl o čtyři až pět desetin sekundy rychlejší."