Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Italská média se obula do Vettela, jezdce dne

 Italská média se obula do Vettela, jezdce dne

Takto se o titul nebojuje

Těžko tomu uvěřit, ale Sebastian Vettel byl fanoušky zvolen jezdcem dne (Driver of the day) Velké ceny Francie poté, co v první zatáčce vrazil do mercedesu Valtteriho Bottase, poškodil svůj i jeho vůz a propadl se až téměř na poslední místo, odkud se pak do konce závodu propracoval na páté. Italský tisk však na čtyřnásobném mistrovi světa, který ještě ani jeden titul nezískal s Ferrari, nenechal nitku suchou.

"Vettel udělal amatérskou chybu a tentokrát to mělo vážné následky," napsala La Gazzetta dello Sport. "Ferrari sice mělo skvělý vůz, ale opět promrhalo svou šanci."

Vettelova pověst dostala loni hluboké šrámy po chybách v Ázerbájdžánu, Singapuru a Mexiku a letos už měl na účtu jiný neúspěšný pokus o předjetí Bottase v Baku, kde se čtyři kola před cílem propadl z druhého na čtvrté místo. Nejspíš se tím připravil o vítězství, jelikož finský jezdec závod nedokončil.

"Vettel dělá chyby, které si prostě nemůže dovolit, pokud chce získat další titul mistra světa," napsaly noviny La Repubblica.

A kritiku si neodpustila ani La Stampa: "Úžasná stíhací jízda, ale svým impulzivním počínáním zahodil spoustu bodů."

Ale názor novinářů z Apeninského poloostrova na jezdce Ferrari se "upravuje" po každé šachovnicové vlajce, nic nového pod sluncem. Své o tom ví i bývalý hrdina/padouch z Maranella Fernando Alonso, který si s nimi užil své. Nicméně po závodě, ve kterém se v souboji s Vettelem otočil o 180°, si také neodpustil komentář: "V prvním kole a v boji o titul… To tedy hodně riskoval. Nakonec to pro něj neskončilo až tak zle, ale na to nemůže spoléhat."