Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Proč šéfstratég Mercedesu přiznal chybu

Proč šéfstratég Mercedesu přiznal chybu

Wolff: potřebovali jsme Lewise uklidnit

Jeho jméno znal málokdo, ale po VC Rakouska se dostal do centra pozornosti. John Volwes, šéfstratég Mercedesu, učinil v jisté fázi závodu chybné rozhodnutí. To připravilo Lewise Hamiltona o značnou porci šancí na vítězství. Že by ho nedosáhl, ani pokud by ve fázi virtuálního safety caru zastavil, je jiná věc.

Dotyčný se navíc v přímém přenosu za svůj lapsus omluvil. To se ve světě F1 zrovna moc nenosí. Důvody tohoto počínání vysvětlil šéf stáje Toto Wolff: „Chtěli jsme především Lewise uklidnit. Záležitost jsme tímto vyřešili jednou provždy. Současně jsme mu dali jasně najevo, že zdaleka není všechno ztraceno.

Obhájce titulu totiž v rozrušeném rozpoložení zjišťoval, z jakého důvodu nebyl povolán do boxů. Proto Volwes ze sebe dobrovolně udělal obětního beránka. „Potřebovali jsme Lewise dostat z ďábelského kruhu zkoumání, proč se to stalo. Bylo nutné, aby se znovu soustředil na svou práci,“ zdůraznil Wolff.

Wolff má i nadále Volwese za jednoho z nejlepších stratégů vůbec. A to i právě kvůli jeho chování na Red Bull Ringu: „Říci do éteru něco takového, na to už musíte mít pořádné koule. Přiznal pochybení a současně vrátil naději.