Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Opustí Stroll po sezoně Williams?

Opustí Stroll po sezoně Williams?

Zájem projevují Force India a snad i McLaren

Williams má o starost více. Lawrence Stroll, otec závodníka Lanceho a hlavní mecenáš týmu, totiž uvažuje o tom, že svého potomka přesune jinam.

Už dlouho se proslýchá, že kanadský miliardář si nepadl do oka s faktickou šéfkou stáje Claire Williamsovou. Vyčítá ji, že svým podřízeným nevládne dostatečně pevnou rukou a každý si víceméně dělá, co ho napadne.

Tak zlé to jistě nebude. Faktem ovšem je, že do věci se už vložil i Bernie Ecclestone, jenž se ujal role prostředníka mezi Strollem seniorem a Frankem Williamsem. Jednání v tomto směru bylo prý hlavním důvodem jeho návštěvy VC Rakouska.

 

Claire Williamsová prý nezvládá řízení stáje

 

Pokud by ovšem ani „Mr. E“ neuspěl, má Lawrence Stroll připraven plán B. Podle neoficiálních zdrojů se o jeho dítě (a především o jeho peníze) intenzivně zajímají ve Force Indii a McLarenu. V prvním případě by to bylo pochopitelné. Stále ještě indická ekipa je dlužná, kam se podívá, a finanční injekce by přišla moc vhod.

Informace o McLarenu se zdá být poněkud přitažená za vlasy. Mladý Stroll sice určitě není absolutní nemehlo, ale na rozdíl od některých svých vrstevníků ve F1 o svém pronikavém talentu zatím příliš nepřesvědčil. A ve Wokingu potřebují někoho, kdo by nahradil Fernanda Alonsa v roli lídra. Na to Stroll, při vší úctě k němu, rozhodně nemá. I na místo Stoffela Vandoornea se nabízejí zajímavější uchazeči.

Sama ústřední postava případné transakce si ponechává odstup. „V roce 2019 můžu dělat leccos. Teď se ale hlavně soustředím na závodění. Ještě mě čeká několik velkých cen, než se začnou definitivně rozdávat karty. Musím se snažit, abych držel v rukou ty nejlepší,“ uvedl Lance Stroll.