Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Toro Rosso začíná zaostávat, varuje Gasly

 Toro Rosso začíná zaostávat, varuje Gasly

Černému koni dochází dech

Toro Rosso mělo dobrý vstup do sezony a po čtvrtém místě Pierra Gaslyho v Bahrajnu se zdálo, že by se z malého týmu s motory od Hondy mohl stát nečekaný černý kůň takzvané druhé ligy, tedy šampionátu bez Mercedesu, Ferrari a Red Bullu. Jenže v posledních třech závodech tento tým nezískal ani bod a Gaslymu se nezdá, že je to náhoda.

"Force India je od Baku velmi silná a Sauber měl v Rakousku oba vozy na bodech, takže i ten je již součástí středu pole. Haas je velmi rychlý a Renault také. Doufali jsme, že komplet nových dílů nasazený v Rakousku nás opět posune doprostřed středu pole, ale nezdá se. Ne, že by to byl krok zpátky, ale ostatní se za posledních pár týdnů zlepšili víc než my," řekl francouzský jezdec.

A ve středu pole často i desetina sekundy rozhoduje o umístění na startu a tím i o šanci získat body, které se udělují pouze za prvních 10 míst v cíli.

"To se musí líbit snad každému. My jezdci z toho máme více adrenalinu, protože prostě nesmíme udělat chybu. Kdo udělá chybu a stojí ho to tři desetiny, může přijít o čtyři i pět pozic. To na špičce bohužel neuvidíte. Jezdci ze tří nejsilnějších týmů mohou udělat chybu a zaplatit za ni pěti, šesti desetinami, někdy klidně i vteřinou a přesto se kvalifikují na šesté místo," povzdechl si Gasly.

Chybí málo a před Toro Rosso se bodově dostane i Sauber, jenž včera dostal Charlese Leclerka až do finálové části kvalifikace. Pak by se tým z Faenzy ocitl na předposledním místě tabulky a pod sebou měl pouze beznadějně poslední Williams.