Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerkovi málem upadlo kolo, přesto neřádil

Leclerkovi málem upadlo kolo, přesto neřádil

Sauber: Tentokrát za nulu

To si takhle jedete, pohodička, bodíky na dosah. Zamíříte pro nové pneumatiky a sotva se vrátíte na trať, dostanete příkaz odstavit auto. V té chvíli byste vraždili.

Přesně takhle dopadl Charles Leclerc (nedokončil). Mechanikům se nepodařilo správně nasadit kolo. Stáj to stálo 5000 eur a Monačana skvěle se vyvíjející závod. Přesto v boxech Sauberu nikomu neublížil, naopak měl pro pochybení pochopení:„Tým zatím letos při zastávkách vždy odváděl skvělou práci. Dnes nastal malý problém. Ale když se pohybuješ na limitu, k něčemu takového může dojít. Patří to k tomu. Na kluky jsem pořád moc hrdý. Byl to i tak veskrze pozitivní víkend, dnes jsem mocně tlačil na Hülkenberga. Sedmé místo bylo zcela reálné. Zkusíme to příště.

K dovršení všeho zlého skončil pár kol po něm i Marcus Ericsson (nedokončil). Do první zatáčky se vydal s otevřeným DRS a nezvládl to. „Hrozná škoda,“ litoval. „První úsek se mně opravdu povedl, i začátek druhého. Navíc jsme počítali s tím, že v závěru ještě zrychlím. A najednou bác. Ztratil jsem kontrolu nad vozem a bylo vymalováno.“

 

Charlese Leclerka potkala v Silverstone veliká smůla