Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Grosjeanovi prý Sainz nenechal v zatáčce místo

Grosjeanovi prý Sainz nenechal v zatáčce místo

Haas: Šrot a dva body

Američané sice bodovali potřetí za sebou, ale vzhledem k výchozí pozici byl zisk jen minimální. Dva body a jedno rozbité auto rozhodně nejsou výsledkem, který by na slavném okruhu odpovídal ambicím.

Kevin Magnussen a Romain Grosjean startovali bod po boku ze čtvrté řady, ale výhodné postavení ztratili hned v prvních zatáčkách. Při skrumáži způsobené kolizí Hamiltona s Räikkönenem do sebe navzájem narazili a klesli na 10. a 13. místo. V 8. kole se však dostali na pozice, z nichž původně startovali.

Kevin Magnussen vybojoval alespoň dva body za deváté místo

Z následujícího průběhu závodu byl Kevin Magnussen (9. místo) rozladěný a v jeho hodnocení byl velmi stručný: „Důležité je, že jsme získali dva body. Bylo to maximum, čeho jsme dnes mohli dosáhnout. Mohlo ta mělo to být lepší, ale hlavně, že jsme zaznamenali body."

Romain Grosjean (nedojel) měl během závodu dvě kolize. „Na začátku závodu jsme s Kevinem udělali chybu oba. Nemělo by se to stát, takže na tom musíme zapracovat,“ přiznal sebekriticky s vědomím, že je to připravilo o pár pozic. „Pokud se týká střetu s Carlosem Sainzem, nemohl jsem ještě prostudovat záběry, abych byl spravedlivý. Zdálo se mi, že jel v zatáčce příliš tvrdě a nenechal mi dostatek místa na vnitřní straně zatáčky. Snažil jsem se brzdit, abych kontaktu zabránil, ale neměl jsem tam žádný prostor. Je to škoda.

 

Romain Grosjean si musí důkladně prostudovat záznam kolize